från 100kr
Sök

Skogsand Camping

Created with Sketch. Kyrkvägen 32, 820 29 Stråtjära, Sweden Visa på karta
Inte betygsatt från 0 recension
0/5
100%s av gästerna rekommenderar

Beskrivning

Skogsand Camping är en liten men ack så mysig camping där det uppehålls ställplatser för både husvagnar och husbilar. Skogsand camping ligger intill riksväg 83, cirka 700 meter norr om korsningen i lilla Stråttjära. Här hittar ni en liten enklare campinganläggning med en otroligt vacker och stillsam natur.

Här upplever ni en magisk solnedgång över Bergviken och under sommarsäsongen som är mellan v.27 till v.32 hålls en kiosk öppen där ni hittar allt från kaffe och hembakat, till godis och glass. Badstranden hittar ni intill den fina sjön Bergviken vilket hyser ett långgrunt bad som lämpar sig perfekt för barnfamiljen.

Är ni ute efter en enkel men väldigt vacker och prisvärd camping så har ni kommit helt rätt.
Skogsand camping erbjuder ett lugn och en harmoni som skiljer sig från de stora “campingjättarna” Både campingen och badplatsen sköts av ett antal volontärer från den närliggande hembygdsföreningen Stråtsjära-holmsvedenbygden.

OMGIVNINGEN

Skogsand camping ligger vid Holmsveden där vi hittar Sagberg och flertalet vandringsleder. Ödmårdens skogar som omger området är också hem åt många vilda djur som bland annat björn, älg samt en av Sveriges största lodjursstammar.

Holmsvedenbygden bjuder också på goda möjligheter till både fiske och kanotpaddling. Vill ni ta er till ett par härliga badplatser så erbjuds fina platser som Långbo i storsjön samt Badudden i Härnebosjön. Besöker ni istället området under vintern, rekommenderar vi en långfärds-skridskoåkningen på Tönnångerssjön.

Vi rekommenderar även att ni besöker Sagberg, under er vistelse på campingen. Tillsammans med en magisk utsikt hinner ni förhistoriska klippblock och klapperstensfält från istiden som bara väntar på att utforskas. Ta med er matsäck och nyttja någon av de alla grillplatserna och njut av detta häftiga landskap. Här finner ni också ”Tjuv-Jons” grotta.  Tjuv-Jon var precis som namnet antyder en tjuv, som enligt sägnerna gömde sig och sina skatter i grottan. Förutom detta hittar ni också Sagbergsleden som går alldeles utanför Holmsveden. Denna led tar sin början vid Fallfäbodarna och avlutas vid knupbodarna. Leden ansluter även till Gästrikeleden från söder samt Hälsingeleden från norr.

Vill ni istället testa på fiskelyckan så har ni kommit helt rätt. Tönnfors fiskodling erbjuder en att fiska i den stora så kallade “put & take” dammen där ni kan fånga deras egenodlade regnbågslax. I denna damm finner ni också fiskarter såsom brax, mört samt en och annan abborre. Fiskodlingen är öppen året om, där pimpelfiske finns tillgängligt på vintern. Här kan ni ha en härlig fiskeutflykt med hela familjen och även grilla något på grillplatsen. WC samt en rökningsanläggning finns också tillgänglig för fiskaren att använda.  Regnbågslaxen går även att köpa med sig hem för ett mycket överkomligt pris. Vill ni fiska på ett naturligare sätt finner ni fiske i sjöar och vattendrag i området nära Skogsand camping. Det krävs oftast fiskekort och då har ni chansen att hitta både gädda, gös, och abborre. Här är det Bergviks sportfiskeklubb som ansvarar och förvaltar fiskevattnen i området.

BRA ATT VETA 

Utcheckning på Skogsand camping sker före kl. 12:00 och incheckningen sker efter kl. 12:00.
Här finns utedass, färskvatten och latrintömning.

Varmt välkomna till Skogsand Camping!

Visa mer

Boendetyper

Ställplats

Camping Faciliteter

Färskvatten
Gråvatten
Latrintömning
Motionsslinga
Nära Vatten
Skogsmark
Strand och bad
Vandringsled
Visa alla

Regler

Incheckning 12:00
Utcheckning 12:00

Boendetyper

Ställplats

Created with Sketch.
50m2

Created with Sketch.
x4

Omdömen

Betyg - Recensioner

0/5
Inte betygsatt
Baserat på 0 omdömen

Omdöme

Utmärkt
0
Mycket bra
0
Medel
0
Dåligt
0
Fruktansvärt
0

Sammanfattning

Sömn
0 /5
Läge
0 /5
Service
0 /5
Renlighet
0 /5
Rum/platsen
0 /5
Denna camping har inte fått några omdömen än - Visar 1 till 0

Skriv ett omdöme

Created with Sketch.
från 100kr /natt

Ägare

Skogsand

Medlem sedan 2020

Campingar i närheten

Ljusnefors Camping

Created with Sketch. Masugnsvögen 5, 826 77 Ljusne
0/5 Inte betygsatt0 omdömen
från 210kr/natt

Ångersjöns Mat & Vildmarkscamping

Created with Sketch. ÅNGERSJÖNS EKORASTPLATS 1, 825 96 Enånger, Sweden
0/5 Inte betygsatt0 omdömen
från 190kr/natt

Alfta Camping

Created with Sketch. Forsparksvägen 24 822 31 Alfta
5/5 Inte betygsatt1 omdöme
från 250kr/natt

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.