Mellersta Sverige

Mellersta Sverige

Mellersta Sverige är det perfekta campingområdet för dig som vill uppleva lite av allt. Här finns möjligheter att campa i pulserande storstäder eller vid en en rogivande sjö. Med andra ord – här finns något för alla: familjen som är ute efter ett nervkittlande äventyr eller söker lugn och ro i naturen. Området har varierande natur; från Stockholms skärgård med vackra klippor och lummiga öar till djupa skogar och stilla sjöar i väster och norr.

De korta avstånden gör att man kan upptäcka flera av dess delar inom bara några dagar, men ger även möjligheten att upptäcka ett område mer noggrant.

Geografiskt kan man dela upp mellersta Sverige i olika områden; västkusten och Göteborg i sydväst, norr om det Värmland med omnejd och Mälardalen med Stockholm i öster. Slutligen strax norr om Mälardalen hittar vi klassiska Dalarna och Gästrikland. Även Gotland tillhör regionen och är ett av regionens höjdpunkter.

Klicka här för att se vilka campingplatser mellersta Sverige har att erbjuda.

Landskap i mellersta Sverige

Södermanland

I Södermanland, landskapet söder om Mälaren, hittar du otaliga slott och herrgårdar. Samtidigt består hela Södermanland av vacker natur och landskapet bjuder på gott om aktiviteter att göra, vare sig du är på jakt efter kulturella äventyr eller naturupplevelser. Ta en familjeutflykt till Kolmården, åk kajak, avnjut en god lunch på ett av alla härliga slott eller passa på att vandra Sörmlandsleden.

Närke

Ett av Sveriges minsta landskap till ytan och ett av de mest centrala har mycket att erbjuda. Många passerar genom landskapet på sin resa mellan Sverige öst- och västkust men det är verkligen värt att planera in ett stopp eller varför inte ha Närke som destination?

Värmland

I Värmland omges du av den perfekta campingsemesterkänslan precis överallt. Här finns det många natursköna platser att besöka och njuta av. Utmärkt fiskevatten, vackra sjöar att bada i och förtrollande skogar, men också museum, härliga kaféer och gårdsbutiker. Campingutbudet är stort och här finns något för alla, både i prisklass och storlek.

Uppland

Även kallad slottens, fornlämningarnas och runstenarnas landskap. Här finns nämligen över 150 000 synliga objekt från Sveriges Historia. Landskapets största stad Uppsala har betytt oerhört mycket för svensk del och har en väldigt rik historia. Uppsalas universitet är den äldsta i Norden. Sedan 1531 är detta även Svenska kyrkans ärkebiskopsstift.

Västmanland

Västmanland är ett landskap som sträcker sig mellan Hjälmaren och Mälaren upp igenom Bergslagen. Västmanland utgörs av en del av Sverige med hög ekonomisk tillväxt där både industri och näringsliv frodas. I Västmanland finns det mycket att erbjuda. Det finns uppemot 80 naturreservat. Vill man ta en båttur så finns Strömholms kanal, kanalen är ca 11 mil lång och uppemot 26 slussar.

Dalarna

I nordvästra Svealand ligger Dalarna. Här finns aktiviteter året om och något som passar alla. Fantastiska vandringsleder, paddlingsäventyr och många härliga naturupplevelser att frossa i. I Dalarna hittar du året runt campingar och campingar som lämpar sig för barnfamiljer såväl som för kompiscampare.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.