Dalarna

Dalarna

I nordvästra Svealand ligger Dalarna. Här finns aktiviteter året om och något som passar alla. Fantastiska vandringsleder, paddlingsäventyr och många härliga naturupplevelser att frossa i. I Dalarna hittar du året runt campingar och campingar som lämpar sig för barnfamiljer såväl som för kompiscampare.

Upptäck Dalarna

Upplev Dalarna

Falu gruva

Falu Gruva var en gång i tiden världens största koppargruva och är idag ett av världens bäst bevarade gruvlandskap samt även på Unescos världsarvslista. Här finns en hel värld att upptäcka – under jord. Med en 1 000-årig historia och många bevarade berättelser om hur det var att arbeta i gruvan är de guidade turerna nere i gruvan ett måste, men boka i förväg om ni vill vara säkra på att få en plats. För den som hellre håller sig ovan jord finns en 1,7 km lång gruvpromenad att ta och lära sig mer om gruvan och dess historia.

Gruvmuseet är ett interaktivt museum som är omåttligt populärt bland besökarna, även för de yngre besökarna. Museet ger besökarna möjlighet att prova på livet som gruvarbetare och lära dig mer om metallen som utvanns. Museet erbjuder filmvisningar om gruvlivet och dess historia samt för den konstintresserade finns utställningar i konsthallen varje sommar.

Idre Fjäll

Sommar, vår, vinter eller höst, en campingsemester med stopp i Idre Fjäll är alltid att rekommendera.  Gillar du vinteräventyr, kan du campa i någon härliga stuga för att sedan bege dig ut  i backarna och njuta av skidåkning i fyra väderstreck. Längdskidåkningen startar redan i oktober så här finns även möjligheter att sätta guldkant på vardagen och njut av campinglivet under en mysig helg. Är du mer av en vår och sommarsemestrare kan du tälta på någon av våra härliga campingar  för att sedan bege sig ut på ridning, candring, fiske eller cykling.

Leksand Sommarland – barnens semesterparadis

Efter ett besök till Leksands sommarland känns campingsemestern komplett. Här finns utrymme för gott om galna upptåg och blöta lekar. Ta en tur i Vattenlandet med härliga vattenrutschkanor och forsar eller koppla av i det härliga poolområdet. När ni har fått nog av blöta äventyr kan ni njuta av Motorlandet eller åka nervkittlande karuseller i Sommarlandet. Ja, Leksand sommarland är ett perfekt stopp på husbilssemestern.

En campingsemester för två, tack

Glamping, camping, eller boende i privat stuga. Ja, vare sig ni letar efter lyx, lugn och ro eller fartfyllda äventyr, finns det gott om aktiviteter att utforska på som par. I den gemytliga dalamiljön finner du både spa, fäbostugor att övernatta i och fartfyllda upplevelse i form av cykling och, paddel och skidåkning. När ni behöver återhämta er, kan ni avnjuta lokal mat och dryck och sedan besöka någon av alla evenemang som Dalarna har att erbjuda. Läs mer och se  schemat för evenamngen här.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.