Värmland

Värmland

I Värmland omges du av den perfekta campingsemesterkänslan precis överallt. Här finns det många natursköna platser att besöka och njuta av. Utmärkt fiskevatten, vackra sjöar att bada i och förtrollande skogar, men också museum, härliga kaféer och gårdsbutiker. Campingutbudet är stort och här finns något för alla, både i prisklass och storlek. Naturen är runt hörnet och sevärdheterna är många - Välkommen till Värmland och ta del av de fantastiska berättelserna, öppna landskapet och upplev livet längs Klaraälven och Vänerns kuststräcka.

Upptäck Värmland

Upplev Värmland

Skutberget och vackra Vänern

Skutberget ligger strax väster om Karlstad och är en given destination under campingssemestern om man har vägarna förbi med husvagnen eller planerar att tälta. Här finner du vackra naturstigar, motionsspår och badplatser. Det finns även äventyrsgolf och mountainbikebanor i skogen.

Skutberget och Karlstad ligger vid Vänerns strand, Sveriges största sjö. Trots sin storlek värms Vänern upp snabbt och är badvänlig tidigt på året tack vare sitt grunda vatten. Dess storlek gör att den är populär bland seglare, men känner man för att snarare vara passagerare erbjuder sjön trafik mellan flera städer och man kan lätt transportera sig till t.ex. Vänersborg, Mariestad och Lidköping.

Vänern är även starten på Göta Kanal som är ett av Sommarsveriges populäraste och mest klassiska upplevelser. Denna kanal är ett måste för alla campare som vill uppleva en genuin och gemytliga del av Sverige.

Naturreservatens paradis

Här finns även naturreservaten Hovfjället och Glaskogen för den som vill njuta av fantastisk natur och en aktivitetsfylld campingsemester. Hovfjället erbjuder skidåkning på vintern och på sommaren kan du utforska 25 km av vandringsleder i olika svårighetsgrader. Dessa delar av Värmland erbjuder de mest orörda skogarna i mellersta Sverige och här finns ett rikt djurliv, och med lite tur kanske du ser en tjäder eller pärluggla på din vandring.

Glaskogen är ett 28 000 hektar stort reservat med två sjöar – Stora Gla och Övre Gla. Här finns över 300 km av vandringsleder att upptäcka och ett rikt naturliv. Kanotlederna lockar många, både nybörjare och vana kanotister.

Sandgrund Lars Lerin

Den högaktade konsthallen Sandgrund är numera hem för Lars Lerins kraftfulla akvareller. Du behöver inte vara en konstexpert för att påverkas av hans konst och uppskatta hans hantverk. Lars Lerin må vara född i Munkfors, strax utanför Karlstad, men hans konst hittar du i hjärtat av staden.

Sandgrund omges dessutom av Sandgrundsparkens vackra natur och konsthallen är samtidigt belägen mitt i centrum. Efter ditt besök kan du därför enkelt fortsätta rakt över gatan och in på Värmlands Museum. När energidepåerna sinar kan ni stanna till på caféet som alltid är öppet i samband med utställningen. Sommartid kan ni även ta något svalkande på en uteservering med Klaraälven som granne, innan ni åker vidare till någon av Värmlands många campingalternativ.

Rottneros Park, platsen där kul och kultur blandas

Behöver barnen sträcka på benen efter en lång husbilsresa eller har dem bara spring i benen så där som barn brukar få om sommaren? Då är en tripp till Rottneros Park att rekommendera. Här kan barnen leka i den stora lekparken samtidigt som alla får ta del av den unika blomster och skulpturpark som platsen har att erbjuda. Herrgården var dessutom förebild till Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berglings saga.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.