Norra Sverige

Norra Sverige

Natur natur natur. Tack vare Nordsveriges praktfulla natur blir den långa resan snabbt värd mödan, här finner du något av det mest fantastiska som Sverige har att erbjuda i naturväg. Med det sagt så är det inte bara vackra berg och fjäll norra Sverige har att erbjuda, utan här finner du även otroliga sandstränder med kristallklart vatten. Campingboendet är redan fixat – så känn lugnet och var dig själv för en stund.

Klicka här för att se vilka campingplatser Norra Sverige har att erbjuda.

Landskap i norra Sverige

Gästrikland

Gästrikland har blivit världskänt genom Gävlebocken. Hela 37 gånger har den bränts ner. Det ska dock sägas att trots detta är Gästrikland ett perfekt resmål för barnfamiljer. Här vimlar det nämligen av nöjesparker och vattenland. Det finns även mängder av fornlämningar som lockar.

Härjedalen

Det bor faktiskt inte mer än lite drygt tiotusen invånare i Härjedalen. Trots det finns det mycket att erbjuda här. Härjedalen är som gjort för vandring. Helags som är den i särklass kändaste bergstoppen rankas som många, som den kanske bergstoppen i hela världen! Härifrån kan du även bevittna en av få glaciärer i Sverige. I Härjedalen hittar du även Vemdalen, Lofsdalen och Sveriges enda vilt levande Myskoxar.

Jämtland

Äventyrarnas landskap. Här finns över 500 km vandringsled. Detta i både skog och fjäll. Döda fallet i Ragundaleden har en väldigt egen historia och är självklart ett måste att besöka. I Jämtland ligger även Åre. Den kanske kändaste skidorten i Sverige. För många är även landskapet känt för Storsjön och det berömda storsjöodjuret som säga leva här.

Hälsingland

”Nästa dag for pojken fram över Hälsingland. Det låg under honom med nya, ljusgröna skott på barrträden, nytt björklöv i hagarna, ny grönska på ängarna och nyuppkommen säd på åkrarna. Det var ett höglänt och bergigt land, men mittigenom det drog en vid och ljus dalgång, och från denna utbredde sig åt ömse sidor andra dalgångar, somliga trånga och korta, några breda och långa.” – Selma Lagerlöfs klassiska beskrivning av Hälsingland väcker en lust att besöka Sveriges skogstätaste landskap med ständig närhet till det vilda.

Medelpad

Välkommen till Sveriges mittpunkt! Kanske ä det svårt att tro i vissa sammanhang, men rent geografiskt utgör Medelpad Sveriges mittpunkt. Även här är naturen det som står i fokus, landskapet är väldigt naturskönt med alla sjöar och älvar som finns här. Laxfisket är mer än välkänt och Ljungan och Indalsälven lockar tusentals fiskare varje år.

Ångermanland

Ångermanland är väl värt ett stopp på campingsemester. Här finns det gott om sevärdheter, många reser hit för att fiska lax, besöka Junsele djurpark och ta del av den fantastiska naturen som som landskapet besitter. Höga kusten bjuder på höga berg och djupa dalar. Detta tillsammans med en vacker skärgård, Ångermanland är en riktig pärla.

Västerbotten

Västerbotten även kallad ”Bästerbotten” är helt klart ett landskap som sticker ut i norra Sverige. Känd för sin smakrika ost Västerbotten ost, men även mandelpotatis och palt och mycket anat gott härstammar härifrån. Det finns minst sagt en rik matkultur här som hela Sverige har tagit till sig. Du finner även Norrlands största stad här Umeå som självklart är värt ett besök. Förutom detta finns det otaliga älvar att fiska i.

Norrbotten

Magiskt norrsken, tjocka isar och mycket snö. Många associerar Norrbotten med just vintern, men det är på sommaren landskapet blommor på riktigt. Här, på samma vis som i Lappland, bjuder norra Sverige upp till en intensiv sommar med stor flora och djurliv. För soldyrkaren finns det gott om möjligheter att lapa sol på kustremsans många stränder eller varför inte spendera tid i skärgården.

Lappland

Sveriges överlägset största landskap som sträcker sig över en fjärddel av Sveriges yta har såklart även ett stort utbud, speciellt för de som gillar friluftsliv och allt som hör till.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.