Ångermanland

Ångande Ångermanland

Ångermanland är väl värt ett stopp på campingsemester. Här finns det gott om sevärdheter, många reser hit för att fiska lax, besöka Junsele djurpark och ta del av den fantastiska naturen som som landskapet besitter. Höga kusten bjuder på höga berg och djupa dalar. Detta tillsammans med en vacker skärgård, Ångermanland är en riktig pärla. Här hittar du även landets vackraste bro Högakustenbron eller Vedabron som den även kallas. Den är hela 1867 meter lång och är något för alla husbils- och husvagnsturister att bevittna. Ångermanlands största stad heter Örnsköldsvik. Härifrån kommer en av vår tids största idrottsprofiler, Peter Forsberg. Stan bjuder på allt ifrån snö och skidåkning på vintrarna, till stränder och båtliv om somrarna.

Upptäck Ångermanland

Karta över landskapet

Öppna kartvy

Upplev Ångermanland

En vandring i häxornas fotspår

Mellan år 1668-1674 rådde det Häxhysteri i Sverige och den som skedde  här i Torsåker anses vara den mest omfattande.

Anklagelserna avgjordes i en rättegång där drygt 70 personer stod anklagade för  bland annat trolldom, resor till Blåkulla samt samröre med djävulen. De som ansågs skyldiga
placerades i fängelsehålorna och fick där invänta att deras dom verkställdes ”dömd till yxa&bål”.

Efter en straffpredikan och sista nattvard fick de sedan vandra den drygt en mil innan de slutligen gick sitt öde till mötes. Denna vandring i historians fotspår är perfekt för campingresenären som önskar ett avbrott från sol och bad.

Nordingrå

Alla campare borde besöka Ångermanland. Nordingrå utgör ett perfekt alternativ för en heldagsutflykt på Högakusten, vare sig du är nyfiken campcare, campingfamilj eller en mer äventyrslysten campare. Utöver ett besök i naturreservatet Rotsidan med sina många badklippor, kan du besöka Gårdsbutiken, loppmarkander, Manaminne. Lunch och middag avnjuter du bäst i Norrfällsviken eller fiskeparadiset Bönhamn.

Skuleskogens nationalpark

”Ett väglöst, vilt och ståtligt avsnitt av Höga Kusten”, så beskriver Naturvårdsverket Ångermanlands nationalpärla. Denna plats är ett måste för varje campingresenär som sätter sin fot i Ångermanland. Skuleskogens nationalpark är en av få bevarade storskogar. Här finns något att uppleva för alla, men är du en campare som gillar att aktivera kroppen kommer du att glädjas lite extra av denna plats. Här kan du vandra i flera dagar och låta dig förundras av de storslagna vyer, frodiga bäckskogar och mycket mer.

Junsele djurpark

Är du på campingsemester med familjen i Ångermanland, är ett besök till Junsele djurpark ett måste. På djurparken får ni stöta närmare bekantskap med  tigrar, vargar, björnar, kameler och många andra spännande djur. Totalt finns det ungefär 25 olika arter i djurparken som du hittar  i Sollefteå kommun, Det mest kända djuret i parken är otvivelaktigt den vita Bengaliska tigern.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.