Gästrikland

Gästvänliga Gästrikland

Gästrikland har blivit världskänt genom Gävlebocken. Hela 37 gånger har den bränts ner. Det ska dock sägas att trots detta är Gästrikland ett perfekt resmål för barnfamiljer. Här vimlar det nämligen av nöjesparker och vattenland. Det finns även mängder av fornlämningar som lockar. Färnebofjärdens Nationalpark och Hemlingby friluftsområde två av dom över 1800 fornlämningar som finns här. Det är med andra ord det perfekta resmålet för campande familjer. Gästrikland är självklart även känt för sina idrottslag Brynäs hockey och bandylaget Sandvikens AIK.

Upptäck Gästrikland

Karta över landskapet

Upplev Gästrikland

Vandra eller paddla i Hofors

I Gästrikland har du naturen nära dig. Är du en campare som gillar vandring är detta med andra ord ett landskap för dig. Här hittar du Gästrikeleden, en vandringsled på 270 kilometer som slingrar sig runt hela landskapet. Pråmleden är en annan natur- tillika kulturled. Paddla, cykla eller fortsätta vandra längs denna gamla bruksmiljö och du får uppleva både storslagen natur och kulturbygd. I Gästrikland har du gott om möjligheter att färdas med båt. Över 200 rast- och iläggsplatser finns tillgängliga längst både hav, sjö såväl som älv och å.

Fiska i Gavleån

Många campingresenärer söker sig till campingar i  lummigare områden med tillhörande fiskemöjligheter. Besöker du Gävle kan du dock mixa stadspulsen med avkopplande fiske. Befinner du dig i Gävle och gillar att fiska är ,med andra ord, ett besök till Gavelån att rekommendera. Så länge du fiskar nedströms  Strömdalens kraftverk vid Boulognerskogen är det dessutom gratis och här, i hjärtat av Gävle, hittar du både Abborre, Öring, Lax, Gös och en och annan

Bruksmuseet Smedsgården

Har du vägarna förbi Sandviken får du inte missa Smedsgårdens Bruksmuseum i Gamla Bruket. Här visas bostäder från olika tidsepoker i brukets historia. Ta del av historien och miljöerna genom en guidad tur eller strosa runt på egen hand.

Furuviksparken

I Furuvik hittar du djur- och nöjesparken Furuviksparken. Efter en tur bland parkens attraktioner har du chansen att lära dig mer om djur och natur. Lemurer, kameler, sköldpaddor, schimpanser och kängurur, är bara några av alla djur du hittar här. Passa även på att bo på den fantastiska campingen.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.