Jämtland

Jämtland

Äventyrarnas landskap. Här finns över 500 km vandringsled. Detta i både skog och fjäll. Döda fallet i Ragundaleden har en väldigt egen historia och är självklart ett måste att besöka. I Jämtland ligger även Åre. Den kanske kändaste skidorten i Sverige. För många är även landskapet känt för Storsjön och det berömda storsjöodjuret som säga leva här. Redan 1635 omnämndes odjuret i skrift. En del hävdar att den är över 10 meter lång. Andra hävdar att den har två pucklar och blir arg om man kommer nära den. Även fast ingen faktiskt kunnat bevisat att besten faktiskt existerar finns det dom som fortfarande tror att den lever här. Jämtland bjuder även på vackra kyrkor som utsmyckats av konstnärer under flera hundra år. Att campa i Jämtland är perfekt för dig som vill uppleva fiske, vandring och skidåkning. I Jämtland får du uppleva vackra campingar och bli ett med naturen.

Upptäck Jämtland

Karta över landskapet

Upplev Jämtland

Skidåkning i Åre

Skidmeckat Åre kan närmast beskrivas som en världsmetropol när vintersäsongen närmar sig. Här kan du njuta av allt som hör vintern till – skidåkning på Åreskutan, längdskidåkning, skoterturer och hundspann. När årstiderna skiftar och träden blommar ut, finns det fantastisk fjällvandring, mystiska grottbesök och förträfflig fiske, att sätta tänderna i. Ett himmelrike för äventyraren!

Vattenfall

I Jämtland hittar du några av Sverige största och mäktigaste vattenfall. Tännforsen, Ristafallet, Döda fallet och Tegeforsen är bara några exempel. Tännforsen är Sveriges största vattenfall med en höjd på 38 meter. Det 60 meter breda fallet, har lockat turister i över 150 år och platsen är en sann naturupplevelse oavsett vilken årstid du väljer att besöka den.

Medan vårfloden från Tännforsen och Ristafallet får marken att skaka, erbjuder Tegeforsen en lummigare alternativ. Vattnets fallhöjd betydligt lägre, men platsen erbjuder åt andra sidan både grillmöjligheter, bad- och fiskemöjligheter.

Jamtil

Jämtland är som gjort för campande barnfamiljer. Ett besök till Jamtil och hela familjen lämnar museet som hisorieätare. Jamtil är ett museum som inte liknar något annat, ett innemuseum med utställningar och ett friluftsområde med historiska gårdar och hus. Bakom varje hörn väntar något nytt att upptäcka och uppdrag att genomföra. Museet är öppet året runt och sommartid fylls gårdarna dessutom av hänförande historiska rollspel.

Barnens Trafikskola, Barnens Energilek och Barnens Järnväg bjuder upp till en perfekt kompott av lek och lärande. Att få ta rutschkanan ner till spännande utställningar brukar få de flesta barn på fall. För den äldre publiken finns det, bortsett från de temporära konstutställningar som visas, alltid en möjlighet att ta del av bland annat samisk fotokonst och Jamtlis  berömda klenod, de 1000-åriga Överhogdalsbonaderna, något alldeles extra för den som gillar vikingatiden.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.