Medelpad

Medelpad

Välkommen till Sveriges mittpunkt! Kanske ä det svårt att tro i vissa sammanhang, men rent geografiskt utgör Medelpad Sveriges mittpunkt. Även här är naturen det som står i fokus, landskapet är väldigt naturskönt med alla sjöar och älvar som finns här. Laxfisket är mer än välkänt och Ljungan och Indalsälven lockar tusentals fiskare varje år. I Medelpad hittar du även Sundsvall, en av fyra städer i Sverige som har ett kasino. För den som inte vill spela bjuder staden självklart på mer än så, här finner du stränder, ett pulserande nattliv och många museer. En riktig kulturstad med andra ord.

Upptäck Medelpad

Karta över landskapet

Upplev Medelpad

Flataklocken, Sveriges mittpunkt

6 mil väster om Sundsvall, i Ånge kommun, hittar du berget Flataklocken – Sveriges mittpunkt. Detta fastställdes av KTH, Kunligha Tekniska Högskolan, 1947. På bergets topp 465 m ö. h. kan du njuta av 360 graders milsvid utsikt över Norrland. Flataklocken är ett mycket populärt turistmål och dessutom handikappanpassat. På turistmålet har du en grillplats där du kan stanna för lunch och under sommarmånaderna finner du dessutom en restaurang att koppla av i.

Merlo Slott

Är du sugen på att varva campinglivet med lite slottshistoria, är Merlo Slott ett ställe att besöka. Strax utanför Sundsvall hittar du denna välbevarade bit av Norrlands industrihistoria. Detta sagolika slottet byggdes åt Fredrik Bünsow, en av dåtidens mäktigaste träpatroner, mellan 1883-1885 och nyttjades som sommarbostad. Även om det är nog att beskåda denna byggnad från dess trädgård, går det sommartid att ta del av  guidade turer längs slottets många fantastiska rum.

Naturum Ånge

Är du en campingresenär som vill suga in historia, kultur och information snabbt? Då är Naturum Ånge perfekt för dig. Här hittar du inspirerande information om natur, kultur och sevärdheter som på ett glädjefyllt sätt presenteras med hjälp av utställningar, broschyrer och bildspel.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.