Västerbotten

Västerbotten

Västerbotten även kallad ``Bästerbotten`` är helt klart ett landskap som sticker ut i norra Sverige. Känd för sin smakrika ost Västerbotten ost, men även mandelpotatis och palt och mycket anat gott härstammar härifrån. Det finns minst sagt en rik matkultur här som hela Sverige har tagit till sig. Du finner även Norrlands största stad här Umeå som självklart är värt ett besök. Förutom detta finns det otaliga älvar att fiska i. Många hävdar t.o.m att dom är bäst i Sverige. Är du mer äventyrslysten kan du alltid besöka något av dom västerbottniska fjällen. Borgafjäll, Tärnaby, Kittelfjäll, Hemavan och Stekenjokk är några otroligt sagolikt fina platser att besöka. Som om det inte vore nog med detta kommer det kanske svenskaste av allt härifrån. Wasa Knäcke! Bagaren Karl Edvard Lundström uppfann hårdbrödet och det dröjde inte länge innan den fanns i varenda svenskt hem.

Upptäck Västerbotten

Upplev Västerbotten

Fiskarens paradis

Är du en nybörjarcampare som är sugen på att prova på fiske för första gången,eller är du campingveteran med spöt som andra hand? I Västerbotten finner du fiskevatten som passar alla! Fiskemöjligheterna i detta vackra landskap är praktiskt taget gränslösa. I Västerbotten hittar du Svergies bästa laxälvar och färdas du längs kustremsan finner du  faktiskt en laxälv var femte mil. En av de populäraste älvarna är Byske älv, där medelvikten på fångade laxar ligger kring fem kilo.

Campare du på Vännäs bad och camping, är ett besök till Umeälven att rekommendera. Älven är nämligen vida känd för sitt havsöringsfiske och med tanke på att älven har över 14.000 uppstigna laxar bakom sig, är vi nog alla eniga när vi påstår att det inte är något att skämmas för!

Flugfiske, Spinnfiske eller annat. Se till att packa ryggsäcken, husbilen, tältet eller husvagnen så sköter Västerbotten resten.

Älgens hus

Ta chansen och skapa ett oförglömligt minne under campingsemestern – mata, klappa och beskåda tama älgar! på Älgens hus i Bjurholm får hela familjen chansen att vara öga mot öga med skogens konung. Älgens hus är faktiskt Europas första älgpark med tama älgar och älgkalvar.

Ostens hus – Västerbottenost

Denna avstickare passar dig som spenderar din semester på en glamping såväl som dig som inspireras av enkelheten som bara en campingsemester i tält kan erbjuda. Uppskattar du mat och ost är ett besök till ostens hus i Burträsk helt enkelt ett måste.

Det var mejerskan Ulrika Eleonora Lindström som 1872 skapade det mytomspunna receptet. En visit på Västerbottensost Besökscenter ger dig en spännande inblick i både historien bakom osten och mystiken kring smaken. För att göra ditt besök komplett kan du stanna och äta en bit i serveringen eller köpa med dig lokala delikatesser och Västerbottensost att avnjuta när du kommer tillbaka till campingen igen.

Boda Borg – äventyrshuset för alla åldrar

När ni tröttnat på att ta det lugnt i husbilen, ligger Bora Borg högt upp på listan. Här får hela familjen chansen att sträcka på benen och kombinera kreativitet, intellekt och fysiska aktivitet. Dessutom får ni öva på samarbete. Ett par kilometer norr om Skellefteå centrum, finns det 51 spännande utmaningar att prova på,

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.