Södra Sverige

Södra Sverige

Södra Sverige. Sista anhalten innan man närmar sig kontinenten. Redan när man når Zlatans hemstad Malmö känns det som man kommit till utlandet. I Skåne hittar du allt ifrån storstäder till storslagen kultur, här kan du campa i nära anslutning till större städer. Både Helsingborg och Malmö bjuder på myllrande, vackra campingplatser.

Ja, i tätbefolkade Sydsverige får du tillgång till något av det finaste Sverige har att erbjuda. I bland andra Halland, Blekinge och Småland finner du gott om idylliska alternativ. Har du ledord som pittoresk och naturskön får du inte missa allt vad Bohuslän, Östergötland, Dalsland och Västergötland har att skänka. Södra Sverige är fullt av trevliga städer och platser att besöka. Visby, Jönköping, Österlen, Trelleborg och Kalmar är alla städer och platser som har så mycket att erbjuda att man inte riktigt vet vart man ska börja. Men en sak är säker. Det är värt att utforska.

Klicka här för att se vilka campingplatser södra Sverige har att erbjuda.

Landskap i södra Sverige

Halland

Halland är ett öppet landskap med frihetsflaggan i topp. Här hittar du vackra stränder och välkända badplatser från Varberg till Tylösand, perfekt för campingresenärer på jakt efter sol och bad. Besöker du Falkenberg, Varberg eller Laholm kommer med andra ord inte blir besviken. Här möts du av vita stränder som sträcker sig flera kilometer, i Varberg kan du dessutom prova på att kitesurfa i de salta vågorna.

Skåne

I soliga Skåne finns något för alla campare. Landskapet är ett perfekt resmål för dig som vill uppleva god mat, friluftsäventyr och familjeupplevelser. Grottorna på Kullaberget, Radiomuseet och Alpackatrekking, ja här finns det verkligen något för alla.Skåne bjuder även på gott om slott och kultur.

Blekinge

I Blekinge hittar du Sveriges sydligaste skärgård. Här finns massor av magiska plaster, fantastiska skärgårdsbyar och gott om kulinariska rätter att avnjuta, perfekt för semestercampare som är ute efter lite av varje. I Blekinge är det nära till det mesta. Inom en timmes radie med bil får du tillgång till allt från skärgård till natur, vildmark med sjöar, stränder och fiskelägen.

Öland

På Öland finns det något för alla, vare sig du vill upptäcka naturen, ge dig ut på äventyr och uppleva kultur eller vara njuta av livet och kanske återhämta dig på stranden. På Sveriges näst största ö kan du promenera i lummiga lövskogar, känna ljuvliga sommardofter från öns alla ängar eller bara fara längst med Ölands kustvägar med vackra vyer som enda ärende.

Småland

Den småländska naturen har mycket att erbjuda och landskapet är hem åt fyra nationalparker. Djupa skogar hårda mossar, sjö- och kustlandskap. När du besöker en camping i Småland kan du vara säker på att det blir en naturupplevelse med vackra vyer, ofta i nära anslutningen till vatten. Om det sedan är fartfyllda aktiviteter eller lugn och ro som lockar, spelar egentligen ingen roll. I Småland hittar campingresenären precis allt.

Gotland

Från Nynäshamn når du Gotland med färja, och även om det bara är några timmar bort är naturen annorlunda och mycket fascinerande. Som campingdestination är Gotland utmärkt och erbjuder alla typer av campingar. Kommunaltrafik på Gotland är begränsad och utforskas lämpligast med egen bil eller på cykel där de relativt korta avstånden och flacka landskapet gör det behagligt.

Östergötland

Landskapet Östergötland, beläget i sydöstra Sverige, bjuder på en unik och enastående naturupplevelse för den som vill komma bort från vardagen. Omgiven av en strålande vacker natur, med landets bästa museer och nordens största djurpark, kommer du garanterat att skapa oförglömligt minnen på campingssemestern.

Västergötland

Ett av Sveriges till ytan största landskap och tar upp största delen av västra götaland, vilket är tydligt av namnet. Här finns möjligheten att upptäcka både de västgötska slätterna och kusten runt Göteborg.

Bohuslän

På Sveriges västra sida hittar du västkusten, en skärgård som sträcker sig norrut längst med Sverige ända upp till norska gränsen. Många av öarna är bebodda av fastboende och nås med gratis bilfärjor med täta turer, perfekt för den som campar och har husbilen eller husvagnen med sig. Många kommer till västkusten för att njuta av naturen och fantastiska klippbad, men maten är också ett riktigt dragplåster.

Dalsland

Dalsland är ett av Sveriges mest orörda landskap och erbjuder inte bara djupa skogar utan även klara sjöar och vackra stränder. Genuint är ett av de vanligaste orden gäster förknippar Dalsland med. En campingsemester till Dalsland kan erbjuda allt från lugn till äventyr, men det är alltid naturen i fokus.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.