Blekinge

Blekinge

I Blekinge hittar du Sveriges sydligaste skärgård. Här finns massor av magiska plaster, fantastiska skärgårdsbyar och gott om kulinariska rätter att avnjuta, perfekt för semestercampare som är ute efter lite av varje. I Blekinge är det nära till det mesta. Inom en timmes radie med bil får du tillgång till allt från skärgård till natur, vildmark med sjöar, stränder och fiskelägen. Guidade turer till prisbelönta parker, historiska platser, restauranger och mycket mer. Landskapets många campingar erbjuder dessutom massor av roliga aktiviteter för alla åldrar. Reser ni som barnfamilj får ni inte missa Barnens Gård, här finns möjligheter ta hand om gårdens djur, prova på olika äventyr eller låta tiden rinna iväg i vattenlandet..

Upptäck Blekinge

Upplev Blekinge

Ta en tur till Sveriges sydligaste skärgård

Sveriges sydligaste skärgård är ett perfekt resmål för campare, vare sig ni är en  familj, ett par eller kompisgäng. Med hjälp av den täta skärgårdstrafiken tar du dig enkelt runt bland landskapet 1000 öar. Missa inte, populära Tjärö med sex olika badplatser och skärgårdsrestauranger, eller förtrollade Hanö med sina magiska sagor och vandringssägner. Även pittoreska Aspö och Utklippa med sitt unika djurliv är värda ett varsitt besök. Den som gillar vandring kan navigera längs ARK56, ett nätverk av vandringsleder längst med Blekinges kust, skärgård och vatten. Längs vägen finns både cykel och kanotuthyrning.

Historiens Blekinge

När du hunnit vila upp dig på campingsemestern börjar du kanske bli sugen på lite kulturella upplevelser. För den historieintresserade är ett besök till världsarvet, Örlogsstaden Karlskrona, ett måste. Det finns även gott om skottgluggar, fästningar och kyrkorum. Eller varför inte ta ett besök på Blekinge museum och Karlskrona bilmuseum.

Marinmuseum i Karlskrona

På Sveriges nationella museum för svenska marinens historia kan du vandra i marinens historia, från 1522 fram till idag. Museet är en pedagogisk och rolig upplevelse som passar hela familjen.

Här finns utställningar, fartyg, en ubåtshall, vraktunnel under ytan, guidade turer, och aktivitetsrum. Njut av en bit mat i restaurangen och strosa runt i museibutik, innan ni ger er av tillbaka till campingen igen.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.