Bohuslän

Bohuslän

På Sveriges västra sida hittar du västkusten, en skärgård som sträcker sig norrut längst med Sverige ända upp till norska gränsen. Många av öarna är bebodda av fastboende och nås med gratis bilfärjor med täta turer, perfekt för den som campar och har husbilen eller husvagnen med sig. Många kommer till västkusten för att njuta av naturen och fantastiska klippbad, men maten är också ett riktigt dragplåster. I de flesta byar och samhällen längst med kusten finns det gott om rökerier som säljer rökta räkor och fisk. Många rökerier är idag även caféer och restauranger som lockar till sig många besökare främst under sommarsäsongen. Klassiska samhällen längs västkusten är Marstrand, Kungshamn, Fjällbacka och Strömstad. Fjällbacka är idag mest känt från Camilla Läckbergs deckare som även blivit TV-serie. Om Camilla Läckberg spenderar mycket tid i Fjällbacka vet vi inte, men en annan känd person som brukade spendera sin semester i Fjällbacka var Ingrid Bergman. Fjällbacka, mer specifikt Kungsklyftan, har även varit inspelningsplats för Helvetesgapet ur Ronja Rövardotter.

Upptäck Bohuslän

Upplev Bohuslän

Upplev norra Bohuslän med Strömstad och Koster

I den norra delen av Bohuslän bjuder västkusten på ett kargare landskap. Klipporna och öarna blir kalare och för tankarna mer mot norska fjordar. Precis innan norska gränsen ligger Strömstad och närliggande Kosters Nationalpark för den som verkligen vill utforska västkustens natur. Kosteröarna är en alldeles speciell plats med sin arkipelag som omsluter huvudöarna Nord- och Sydkoster. Sätt dig i en kanot och paddla runt i Sveriges enda marina nationalpark Kosterhavet.

Tjörn och Orust

För den som vill uppleva västkusten med mer familjeanpassade aktiviteter rekommenderas de två större öarna Tjörn och Orust med många fastboende och aktiviteter för hela familjen. Bland annat finns nordiska akvarellmuseet där hela familjen kan testa sina konstnärliga förmågor samt Bassholmens museum som visar hur båtar byggdes förr i tiden. Ännu mer historia hittas i form av ett perfekt bevarat fiskarhem från 1800-talet på Säby Ös västra sida. Vill ni ta en paus från biltrafiken rekommenderas en tripp till bilfria Käringön. Här finner du vita trähus, badplatser och livligt bryggliv som garanterat ger campingsemestern det där extra fina minnet att se tillbaka på under vinterhalvåret.

Upptäck havets under med hela familjen på Havets Hus

För att komma riktigt nära havets djurliv finns Havets Hus i Lysekil som med sina interaktiva aktiviteter är väldigt unikt och väl värt ett besök under campingsemestern. Här kan du klappa olika havsdjur som sjöstjärnor och för den modige finns det  även hajar att beskåda. Förutom att klappa havsdjur är höjdpunkten tunnelakvariet där ni kan vandra på havets botten och komma riktigt nära fiskarna och hajarna. Har ni tid över finns det dessutom ett sälsafari som utgår från Havets Hus. Passa på och låt hela familjen lära sig mer om fiskar och havet, detta är en perfekt dagsutflykt när ni vill lämna campingen i några timmar.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.