Öland

Öland

På Öland finns det något för alla, vare sig du vill upptäcka naturen, ge dig ut på äventyr och uppleva kultur eller vara njuta av livet och kanske återhämta dig på stranden. På Sveriges näst största ö kan du promenera i lummiga lövskogar, känna ljuvliga sommardofter från öns alla ängar eller bara fara längst med Ölands kustvägar med vackra vyer som enda ärende. Att cykla eller ta sig fram med fot är två utmärkta alternativ på denna ö. Här detta finns det gott om vägar som aldrig tycks ta slut. På södra Öland finns många fina platser Eketorps borg, Ottenby, Grönhögen och Ölands sydligaste radby, Näsby. I Ottenby finner du öppna fält med betande kossor, hjortar och får, ett mycket uppskattat promenadstråk för barnfamiljer. Att campa på Öland är en garanterad succé oavsett om du reser som barnfamilj, par eller kompisar.

Upptäck Öland

Upplev Öland

Sveriges största skördefest

Sveriges allra minsta landskap är mycket mer än bara härlig sommarvärme och långgrunda havsbad. Varje höst, i slutet av september, öppnar  ”Sveriges skafferi”. Det är nämligen då som Öland bjuder in till Sveriges största skördefest. Med drygt 900 aktiviteter över hela ön bjuds du in att ta del av gångna odlingsåret och affärer, gårdsbutiker, krogar, caféer och restauranger serverar och säljer nyskördade läckerheter av finaste kvalitet. Shoppa semesterminnen och passa på att köpa med dig något gott att ta med dig tillbaka till campingen igen.

Allt för den historieintresserade

För den historieintresserade finns det gott om borgar och slott. Beläget centralt på ön hittar du till exempel Gråborg. Det är Ölands allra största fornborg och tillika en av Sveriges största i sitt slag. Borgholms slott, Nordens skönaste ruin, är ett annat alternativ. Här finner du en akustik som lämnar få oberörda, detta har gjort att ruinen idag är ett populärt alternativ att hålla konserter och föreställningar på under sommarhalvåret. Ön bjuder dessutom på över 300 bevarade väderkvarnar och nio olika fyrar, samtliga omgivna av vacker natur.

Fågelskådarnas paradis

Campare som vill ta del av många arter på en gång har hittat rätt. Vare sig du intresseras av fågelskådning eller inte så kommer du garanterat att förföras av det öländska fågellivet. Hit kommer flyttfåglarna året runt, oavsett väderstreck. Här får du chansen att skåda ett sannerligen unikt utbud av arter som är så pass omfattande att få platser i världen kan mäta sig.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.