Östergötland

Östergötland

Landskapet Östergötland, beläget i sydöstra Sverige, bjuder på en unik och enastående naturupplevelse för den som vill komma bort från vardagen. Omgiven av en strålande vacker natur, med landets bästa museer och nordens största djurpark, kommer du garanterat att skapa oförglömligt minnen på campingssemestern.

Upptäck Östergötland

Upplev Östergötland

Besök Sveriges absolut bästa museer – Linköping

I Linköping kan du förutom shoppingen och ett myllrande uteliv, även ta del av Sveriges populäraste museer: Friluftsmuseet och Flygvapenmuseum. Dessa museer bjuder på underhållning och kunskap samtidigt, vilket gör det roligt och lätt att lära sig nytt, oavsett om du är stor eller liten. Är museum inte din grej? Misströsta inte. Här har du en utomordentlig möjlighet att ta en båttur genom charmiga Göta kanal – en upplevelse i världsklass. Även kryssningar med Kinda Kanal som går regelbundet, bjuder på intressanta sevärdheter som kan avnjutas tillsammans med god mat och dryck som serveras ombord.

Missa inte nordens största djurpark – Norrköping

Locka fram barnet i dig och upptäck världen på nytt. I Norrköping finns det nämligen en sevärdhet du absolut inte vill missa, en s.k. Visualiseringscenter C som bjuder på 3D-upplevelser.

Dessutom, vad vore Norrköping utan ett besök i Kolmården? Här hittar du över 60 olika djurarter att beskåda från nära håll eller varför inte från ovan? På Kolmården kan du faktiskt åka safaribanan, en linbana som bjuder på en exceptionell åskådning av alla möjliga djur. Är du ute efter en adrenalinkick är det bara att ta en åktur i den populära berg- och dalbanan Wildfire, Europas bästa berg- och dalbanan. Har du småbarn med dig? Då får du inte missa Bamses värld.

Vackert är det – Längs Vättern

Du finner vacker natur längs med hela Vättern. Stilla ditt sinne och bara var i det natursköna området omgivet av bergsbranter och vackra utsikter. Kom precis som du är och känn hur du glömmer bort alla dina bekymmer. Ge dig en chans att vila inifrån och ut. Du hittar natursköna ställen längs med hela Vättern. Avsluta dagen med ett gott fika i ett mysigt lokalt bageri med lokala råvaror.

Stilla ditt sinne – Östgötaskärgården

I denna mysiga del av Sverige, som i mångt och mycket är minst utforskat, kan du få njuta av en stilla semester likväl som ett spännande äventyr. Det djupblåa vattnet kommer att få dig att glömma all stress och press och bara njuta av stunden. Stilla dina tankar och bli ett med naturen. Unna dig en fantastisk camping under bar himmel och stugor på fastlandet. Upplev den friska vinden i en kajaktur genom den vackra och charmiga skärgården. Under kajakturen får du kanske chansen att betrakta havsörnar och sälar.  När du paddlat klart kan du släcka törsten med ett glas öl på en restaurang vid hamnen.  

Gott och blandat i norra och södra Östergötland

I den norra delen av Östergötland får du ta del av naturligt vackra skogsområden, och varför inte passa på att paddla i närområdet. Ett tips är att besöka Reijmyre Glasbruk för att beskåda vackert glashantverk som med sin historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. Glasbruket har funnits sedan 1810 och är i bruk än idag. Mer historia finner du på S.ta Maria kyrka, ett besök som bjuder på vackra kalkmålningar från 1400-talet. För den vetgirige rekommenderar vi en guidad tur i Trollkäringeskogen där Sveriges största häxprocess och häxförföljelsen ägde rum. 

Efter en häxjaktstur kanske behöver du kanske hitta tillbaka till din inre ro igen. Det gör du enkelt i den södra delen av Östergötland som bjuder på extra vackra naturplatser. Med sina grönskande vägar och fina utsikter är detta området lockande och charmerande. Sjön Sommen och Torpön är värda ett besök. Här kan du paddla, bada, sola eller cykla. Om du fortsätter din runda här så kommer du möta på den välkända Astrid Lindgrens Värld.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.