Skåne

Soliga Skåne

I soliga Skåne finns något för alla campare. Landskapet är ett perfekt resmål för dig som vill uppleva god mat, friluftsäventyr och familjeupplevelser. Grottorna på Kullaberget, Radiomuseet och Alpackatrekking, ja här finns det verkligen något för alla.Skåne bjuder även på gott om slott och kultur. Landskapets historia sträcker sig ända bak till vikingatiden så ta ett kliv in i historiens värld och lev som en viking, lär mer om medeltida borgar och slott och besök något av Skånes många museer som speglar svunna tider.

Upptäck Skåne

Upplev Skåne

Skåne för barnfamiljer

Skåne är barnfamiljernas sommarpärla så vi föreslår att ni packar in barnen i husbilen eller husvagnen och bege er söderut, omgående. Här har ni möjlighet att leva som vikingar i en riktig vikingaby, besöka Europas största skateboardpark och cykla dressin. Ett besök till Skånes Djurpark är också att rekommendera. Här bor fåret Shaun och en mängd andra spännande djur som väntar på att upptäckas. När ni sedan vi koppla av en stund finns det vackra kuststräckor att ta ett svalkande dopp i.

Österlen

Härliga och mysiga Österlen i Skåne bjuder på många fina utflykter och smultronställen –  en bit av paradiset. Här finner du allt ifrån fina restauranger till historiska byggnader och odlingar. Österlen är platsen som med sina många badplatser och prisbelönta vandringsleder, får dig att glömma vardagen. Romantiska vyer och en idyllisk fiskebyar,  det är inte för intet som många kända personer i Sverige väljer ofta Österlen som resmål när de vill komma bort från verkligheten.

Helsingborg

I södra Sverige finner du hamnstaden Helsingborg. Stadens fantastiska badplatser är ett kännetecken för staden som blivit ett populärt resmål under heta sommardagar. Efter att ha svalkat sig på någon av alla härliga badplatser är det många turister som tar tillfället i akt och hoppar på den den väntande färjan med som reser mot Danmark och sedan längre ner på kontinenten.

En annan känd sevärdhet är slottet Sofiero. Parken utanför blev valt till Europas vackraste park 2010. Mest känd är slottet för sina tiotusentals rhododendronbuskar som blomstrar här sommartid. Att slottet även vart hem för tidigare monarker som Oscar den tredje eller Gustav den VI Adolf , gör inte slottet mindre spännande.

Många hävdar även att Helsingborg är Sveriges bästa stad att resa till när det kommer till golf. Här finns inte mindre än ett trettiotal golfbanor som dessutom ligger i behagligt avstånd till varandra. Den mest anrika golfbanan hittar på sanddynorna längs med kusten. Här ligger Helsingborgs Golfklubbs niohålsbana där det spelats golf i över 100 år. Gillar du camping och golf är Helsingborg med andra ord ett måste.

Tävling

TÄVLINGSDAGS! ⭐️⭐️⭐️
 
Missade ni årets julklapp, stormköket?
 
Nu får ni chans till revansch! I samarbete med Trangia, tävlar vi nu ut ett komplett, högkvalitativt stormkök – perfekt för 2021 års alla campingäventyr! (Värde ~1000 kr)
 
För att vara med och tävla går du in på våra sociala medier och följ instruktionerna. Lycka till!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.